Forum weterynaryjne

Pełna wersja: Pies do domu.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jaką rasę polecilibyście osobie (mi):
- chciałabym psa spokojnego
- psa który będzie mnie słuchał, szybko się uczącego
- psa który pokocha a nie będzie się rzucać do gardła
- psa którego będę pewna że mnie nie zaatakuje.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady.
Hm, za malo danych.
Trzeba by wiedziec, czy mieszka Pan/Pani w domku jednorodzinnym, czy tez w bloku.
Wazne by bylo znac stan fizyczny opiekuna psa. Psy duze wymagaja jednak zdolnosci do poniesienia wysilku fizycznego wiekszego niz psy male.
Trudno jest wysylac 6-cio letnie dziecko, czy tez 70- letnia babcie na spacer z psem zbyt silnym.
Wiek ew. dzieci i osob starszych wspolnie zamieszkujacych itd ...
Ja jestem hodowca labradorow.
To psy duze, wymagajace ruchu i nie ukrywam psy silne.
Ja proponuje Golden Retrievera. O ile bedziesz miała czas by wychodzić z nim na spacery. Tego że pies Cie zaatakuje nigdy nie możesz być pewna. Ale goldeny są świetne. Ja ze swoją mogę robić wszystko. Smile pozdrawiam. I napisz jaką rasę wybrałaś Smile
Witaj DINO:)
Za nim zdecydujesz się na psa musisz bardzo dokładnie przeanalizować bardzo wiele czynników
i zadać sobie kilka pytań:)
Dlaczego chcesz mieć psa?
Dlaczego chcesz aby pies szybko się uczył?Jeżeli od samego początku będziesz szkolił swojego psa,nauczysz go dyscypliny i posłuszeństwa,ale musisz pamiętać, że szkolenie psa nie kończy się gdy pies ma np 5 lat:)
Co rozumiesz przez słowo pies pokocha?Pies jest oddanym i wiernym przyjacielem na całe życie i czego go nauczysz to to będzie umiał.
Pies nie atakuje bo nie jest stworzony do zabijania:)no chyba że będzie tego uczony!
W razie pytań zapraszam na stronę http://www.psiemaniery.com.pl.
Pozdrawiam Monika Ważna
Przekierowanie