|
Pies do domu.
|
|
28-02-2010, 18:23
|
|||
|
|||
|
Pies do domu.
Jaką rasę polecilibyście osobie (mi):
- chciałabym psa spokojnego - psa który będzie mnie słuchał, szybko się uczącego - psa który pokocha a nie będzie się rzucać do gardła - psa którego będę pewna że mnie nie zaatakuje. Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady. |
|||
|
15-10-2010, 21:24
|
|||
|
|||
|
RE: Pies do domu.
Hm, za malo danych.
Trzeba by wiedziec, czy mieszka Pan/Pani w domku jednorodzinnym, czy tez w bloku. Wazne by bylo znac stan fizyczny opiekuna psa. Psy duze wymagaja jednak zdolnosci do poniesienia wysilku fizycznego wiekszego niz psy male. Trudno jest wysylac 6-cio letnie dziecko, czy tez 70- letnia babcie na spacer z psem zbyt silnym. Wiek ew. dzieci i osob starszych wspolnie zamieszkujacych itd ... Ja jestem hodowca labradorow. To psy duze, wymagajace ruchu i nie ukrywam psy silne. |
|||
|
16-11-2010, 18:15
|
|||
|
|||
|
Ja proponuje Golden Retrievera. O ile bedziesz miała czas by wychodzić z nim na spacery. Tego że pies Cie zaatakuje nigdy nie możesz być pewna. Ale goldeny są świetne. Ja ze swoją mogę robić wszystko.
pozdrawiam. I napisz jaką rasę wybrałaś
|
|||
|
02-01-2011, 21:32
|
|||
|
|||
|
Witaj DINO:)
Za nim zdecydujesz się na psa musisz bardzo dokładnie przeanalizować bardzo wiele czynników i zadać sobie kilka pytań:) Dlaczego chcesz mieć psa? Dlaczego chcesz aby pies szybko się uczył?Jeżeli od samego początku będziesz szkolił swojego psa,nauczysz go dyscypliny i posłuszeństwa,ale musisz pamiętać, że szkolenie psa nie kończy się gdy pies ma np 5 lat:) Co rozumiesz przez słowo pies pokocha?Pies jest oddanym i wiernym przyjacielem na całe życie i czego go nauczysz to to będzie umiał. Pies nie atakuje bo nie jest stworzony do zabijania:)no chyba że będzie tego uczony! W razie pytań zapraszam na stronę http://www.psiemaniery.com.pl. Pozdrawiam Monika Ważna |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

pozdrawiam. I napisz jaką rasę wybrałaś